30 Aralık 2015 Çarşamba

CEP POĞAÇA


Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı şeker
6-7 su bardağı un (kontrollü)

Aralarına sürmek için:
Sıvı yağ

Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam

Araları için:
Kaşar, domates, salatalık



Yapılışı: Hamur malzemeleri karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılır. Ilık bir ortamda hamur mayalandırılır. Cevizden büyük limondan küçük bezeler alınır(30 tane kadar). Tatlı tabağı büyüklüğünde açılır ve üzeri yağlanarak 2’ye katlanır tekrardan yağlanır ve gene 2’ye katlanıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer bezelere de aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve tepside yarım saat kadar ılık bir ortamda mayalandırılır. Isıtılmış fırında 190⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Daha sonra soğuyunca kat aralarına domates, salatalık ve kaşar yerleştirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: