Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı ılık
su
1 paket yaş maya
Yarım su bardağı sıvı
yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı
şeker
6-7 su bardağı un
(kontrollü)
Aralarına sürmek
için:
Sıvı yağ
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam
Araları için:
Kaşar, domates,
salatalık
Yapılışı: Hamur malzemeleri karıştırılarak yumuşak bir hamur
yapılır. Ilık bir ortamda hamur mayalandırılır. Cevizden büyük limondan küçük
bezeler alınır(30 tane kadar). Tatlı tabağı büyüklüğünde açılır ve üzeri
yağlanarak 2’ye katlanır tekrardan yağlanır ve gene 2’ye katlanıp yağlı kâğıt
serilmiş tepsiye dizilir. Diğer bezelere de aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta
sarısı sürülür ve tepside yarım saat kadar ılık bir ortamda mayalandırılır.
Isıtılmış fırında 190⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Daha sonra soğuyunca kat aralarına domates, salatalık ve kaşar yerleştirilir ve servis yapılır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder