20 Aralık 2015 Pazar

MUMBAR DOLMASI

Malzemeler: 
1 takım mumbar 
Yarım kg kıyma 
yarım kg pilavlık bulgur 
3 tane kuru soğan 
Yarım demet maydanoz 
1 dolu yemek kaşığı domates salçası 
1 dolu yemek kaşığı biber salçası 
Tuz, pul biber 
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
,
Yapılışı: Mumbarlar tersi ve yüzü çevrilerek çokça yıkanır, fazla yağları bıçakla kazınır. Yağlı kısım dışarıda kalacak şekilde en son yıkama yapılır ve süzgece alınır. Soğanlar yemeklik olarak küçük doğranır ve diğer malzemelerle yoğrularak iç hazırlanır. Hazırlanan iç mumbarlara doldurulur ve uç kısımlarına düğüm atılır. Dolan mumbarlar geniş bir kaba alınır ve üzerine 2 dolu yemek kaşığı tuz atılıp güzelce dolmalar ovulur. Daha sonra bol su ile yıkanıp tencereye alınır. Üzerini aşacak kadar su konulur ve yaklaşık 1 saat kadar kısık ateşte pişirilir. Suyu fazla olmamalı. Eğer istenirse servis yapılacağı zaman tereyağında hafif kızartılabilir.(Ben kızartmadım)

Hiç yorum yok: