Malzemeler:
Yarım kırmızı
lahana
1 tane
marul
1 adet
sarı biber
5 dal
taze soğan
1 tutam
maydanoz
Ceviz
içi
Sosu için:
4 yemek
kaşığı zeytinyağı
1 tatlı
kaşığı hardal
2 diş
sarımsak
1 çorba
kaşığı tahin
Tuz,
limon suyu
1 çorba
kaşığı toz fesleğen (istenirse)
Üzeri için:
Mısır konservesi (istenirse)
Yapılışı: Mor lahana ince
kıyılır, yarım çay bardağı sirke ile ovulup yarım saat bekletilir ve yıkanıp
süzülür. Daha sonra salata tabağına doğranmış marul, maydanoz, soğan
yerleştirilir. Üzerine jülyen doğranmış sarı ve kırmızıbiberler yerleştirilir,
ceviz içi ve mor lahana da yerleştirilir. Sos malzemeleri karıştırılır ve
salatanın üzerine gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder