19 Aralık 2015 Cumartesi

SAC KATMERİ



Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz
Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için:
25o gr  tereyağı margarin (eritilmiş)

Yapılışı:Bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp yoğrulur, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. 14 tane  bezeye  ayrılır, her bir beze ince şekilde açılır ve araları yağlanıp  bohça şeklinde katlanır, kat araları da yağlanır. Bütün bezeler aynı şekilde yapılır. Daha sonra yağlanan ve bekletilen bezeler kare şeklinde açılıp sacda veya teflon tavada pişirilir. Pişen katmerlerin üzerleri de yağlanıp, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: