250
gr süzme yoğurt
4
adet orta boy kabak
4
adet orta boy kuru soğan
2
diş sarımsak
1
avuç kuru üzüm
1
avuç dolusu iri çekilmiş ceviz
1
çay bardağı zeytinyağı
1
tatlı kaşığı toz şeker
1
çay kaşığı tuz
Kabağın sosu
için:
1
kahve fincanı sirke
1/2
demet dereotu
1
yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Kabaklar
soyulup parmak şeklinde doğranır. Sirke, dereotu ve zeytinyağı ayrı bir kapta
karıştırılır. Kabaklar bol sıvı yağda kızartılıp sirkeli sosun bulunduğu kaba
alınır. Ayrı bir tencerede piyazlık doğranmış olan soğanlar az sıvı yağda
sotelenir. Rengi sararınca 1 tatlı kaşığı toz şeker, üzümler ve ceviz içi ilave
edilir. Rengi kahverengine dönüşünce ocaktan alınıp tuz ve pul biber eklenir.
Sosu için yoğurt, sarımsak ve tuz çırpılır. Servis tabağına önce kabaklar
alınır. Üzerine yoğurt sos yayılır. En üste soğanlar yerleştirilip servis
yapılır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder