Kek için:
2 tane
yumurta
2 kahve
fincanı toz şeker
1 kahve
fincanı yoğurt
1 kahve
fincanı sıvı yağ
3 kahve
fincanı un
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
Kreması için:
2 su
bardağı süt
Yarım su
bardağı toz şeker
1 dolu
yemek kaşığı un
1 dolu
yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket
vanilya
Karamel sos için:
1 su
bardağı toz şeker
1 su
bardağı su
1 dolu
çorba kaşığı nişasta
Nişastayı
açmak için 2-3 yemek kaşığı su
Üzeri için:
1 su
bardağı ceviz içi
Yapılışı: Yumurta ve şeker
çırpılır, daha sonra sırasıyla yoğurt, sıvıyağ eklenir ve çırpmaya devam
edilir. En son un, kabartma tozu ve vanilya eklenip tekrardan çırpılır.
Margarin veya tereyağı ile yağlanan tart kalıbına hazırlanan harç dökülür.
160⁰’de 20 dakika pişirilir kürdan testi yapılır. Kekin çok kızarmasına gerek
yoktur. Bu arada kreması hazırlanır.
Vanilya hariç diğer krema malzemeleri karıştırılır ve sürekli karıştırılarak
orta ateşte pişirilir. Ocaktan alınacağı sırada vanilya eklenir, biraz ılıyınca
soğuyan kekin orta kısmına dökülür ve iri kıyılmış ceviz kremanın üzerine
yerleştirilir. Karamel sos için şeker çukur bir kapta ocakta eritilerek
karamelize edilir. Üzerine su ilave edilir, şeker eriyince su ile açılmış olan
nişasta eklenir ve kıvam alana kadar kaynatılır. Ocaktan alınır ve
karıştırılarak soğutulur. Daha sonra cevizlerin üzerine yayılır ve buzdolabında
bekletilir soğuk sevis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder