17 Aralık 2015 Perşembe

CEVİZLİ KARAMELLİ KEK


Malzemeler:
Kek için:
2 tane yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması için:
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 dolu yemek kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya

Karamel sos için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 dolu çorba kaşığı nişasta
Nişastayı açmak için 2-3 yemek kaşığı su

Üzeri için:
1 su bardağı ceviz içi
 Yapılışı: Yumurta ve şeker çırpılır, daha sonra sırasıyla yoğurt, sıvıyağ eklenir ve çırpmaya devam edilir. En son un, kabartma tozu ve vanilya eklenip tekrardan çırpılır. Margarin veya tereyağı ile yağlanan tart kalıbına hazırlanan harç dökülür. 160⁰’de 20 dakika pişirilir kürdan testi yapılır. Kekin çok kızarmasına gerek yoktur.  Bu arada kreması hazırlanır. Vanilya hariç diğer krema malzemeleri karıştırılır ve sürekli karıştırılarak orta ateşte pişirilir. Ocaktan alınacağı sırada vanilya eklenir, biraz ılıyınca soğuyan kekin orta kısmına dökülür ve iri kıyılmış ceviz kremanın üzerine yerleştirilir. Karamel sos için şeker çukur bir kapta ocakta eritilerek karamelize edilir. Üzerine su ilave edilir, şeker eriyince su ile açılmış olan nişasta eklenir ve kıvam alana kadar kaynatılır. Ocaktan alınır ve karıştırılarak soğutulur. Daha sonra cevizlerin üzerine yayılır ve buzdolabında bekletilir soğuk sevis yapılır. Afiyet olsun.
               



Hiç yorum yok: