1 kg
köftelik kıyma
1 tane soğan
1 diş sarımsak
2 tatlı
kaşığı hardal
1 çorba
kaşığı domates salçası
5-6 yaprak ince
kıyılmış fesleğen
Yarım demet
maydanoz
3 yemek
kaşığı galeta unu
1 tane
yumurta
Tuz,
karabiber, pul biber, toz kırmızı biber, isot
İçi için:
250 gr dil
peyniri
Üzeri için:
14 dilim
domates
14 dilim
kaşar peyniri
14 yaprak
fesleğen
Köfteyi bulamak için:
1 tane
yumurta akı
Mısır unu
Susam
Yapılışı: Soğan çok küçük yemeklik doğranır ve az zeytin yağında kavrulur ve diğer köfte malzemeleri ile karıştırılıp güzelce
yoğrulur. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirilir. İstenilen büyüklükte
bezelere ayrılır( ben 14 tane bezeye ayırdım)). Avuç içerisinde açılır ve
ortasına dil peyniri konulup sıkıca kapatılır. Üzerine yumurta akı sürülüp
mısır unlu susam karışımına bulanır. Isıtılmış fırında 200⁰’de önce ızgara
ayarında 10 dakika tutulup fırının derecesini 160⁰’ye düşürerek 30 dakika kadar
pişirilir. Pişmesine yakın üzerlerine sırasıyla domates dilimi, fesleğen ve
kaşar peyniri konulur. Kaşar eriyene kadar tekrardan fırında tutulur ve sıcak
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder