Malzemeler:
Keki
için:
4 yumurta
130 gr un
30 gr mısır
nişastası
100 gr
tereyağı
100 gr bitter
çikolata
1/2 paket
kabartma tozu
1 tutam tuz
Kreması
için:
3 yumurta
sarısı
250 gr ricotta
peyniri
80 gr labne
peyniri
150 ml portakal
suyu
60 gr şeker
20 gr un
1 portakal
kabuğu rendesi
70 gr pudra
şekeri
Islatmak
için:
70 ml portakal
suyu
50 ml su
50 gr toz şeker
Süsleme
için:
1 paket hazır
çikolatalı glazür
Portakal
şekerlemeleri
Şekerlemeler
için:
1 portakalın
kabuğu
40 gr şeker
1 çorba kaşığı
su
Yapılışı: Keki için
çikolatayı tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin ve ılınmaya bırakın. Ayrı
bir kapta 4 yumurtayı toz şekerle rengi açılana kadar çırpın. Ilınan çikolatayı
ekleyip karıştırın. Unu, nişastayı, kabartma tozunu ve tuzu eleyerek karışıma
ekleyip karıştırın. 24 cm çapındaki yağlanmış kalıba yayıp üzerini düzeltin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin. Kürdanla
kontrol ettikten sonra fırından alıp ılınmaya bırakın.
Kreması için
yumurta sarılarını toz şekerle birlikte iyice çırpın. Unu ekleyip karıştırın.
Portakal suyunu da ekleyip karışımı ocağa alın ve sürekli karıştırarak pişirin.
Kıvam alınca ocaktan alıp portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın ve
kurumaması için üzerini örtüp soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde ricottayı,
labneyi ve pudra şekerini iyice karıştırın. Soğumuş olan portakallı kremayı da
ekleyip karıştırın.
Keki ıslatmak
için su ve şekeri ocakta 1-2 dakika kaynatın. Ateşten alıp portakal suyunu
ekleyin ve ılınmaya bırakın.
Portakal
şekerlemeleri için bir portakalın kabuklarını ince şeritler halinde kesin.
Küçük bir tencerede su kaynatıp portakal kabuklarını içine atın. 2 dakika
kaynadıktan sonra süzün. Aynı işlemi tekrar yapıp tekrar süzün. Bir kaşık su ve
toz şekeri tencereye alıp ocakta eritin. Portakal kabuklarını ekleyip
karıştırarak 5 dakika kadar pişirin. Hazırladığınız şekerlemeleri yağlı kağıt
üzerine alın.
Pastayı
hazırlamak için keki enine ortadan ikiye kesin. Alt parçayı servis tabağına
alın ve ıslatmak için hazırladığınız sıvı ile keki ıslatın. Portakallı kremayı
üzerine yayın. Kekin diğer parçasını üzerine kapatıp kalan sıvı ile ıslatın.
Glazür paketini kaynar suda eritip pastanın üzerine yayın. En üste portakal
şekerlemelerini yerleştirerek süsleyin. Buzdolabında bir kaç saat soğuttuktan
sonra servis yapın. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder