Malzemeler:
3 su bardağı
pirinç
Yarım kg
kontrafile sotelik et
500 gr
kestane
4 tane orta
boy patlıcan(ince uzun)
4 tane sivri
biber
6 tane
kırmızıbiber
15 tane
arpacık soğan
Tuz,
karabiber, pul biber, toz biber, kekik
Yapılışı: Pirinçler tuz ve kaynamış su ile ıslatılır.
Kestaneler haşlanıp kabukları soyulur. Patlıcanlar alacalı soyulur ve tuzlu
suda 10 dakika kadar bekletilip iyice kurulandıktan sonra sıvı yağda kızartılıp
havlu kâğıt üzerine alınır. Sivri biberler 2’ye kesilir, 2 tane kırmızıbiberde
halka şeklinde doğranır ve her ikisi de kızartılıp havlu kâğıt üzerine alınır.
Tencerede az
zeytinyağında arpacık soğanlar hafif sotelenir ve etler eklenir sotelemeye
devam edilir. Kalan 4 tane kırmızıbiber küçük küp doğranır ve oda eklenir. Etin
suyunu çekinceye kadar sotelemeye devam edilir. 1 kaşık tereyağı eklenir, baharatları eklenir ve üzerini aşacak kadar
kaynamış su eklenerek etler yumuşayana kadar pişirilir.
Yuvarlak bir
tencereye kızarmış patlıcanlar tencerenin kenarından taşacak şekilde
yerleştirilir. Ortadaki boşluğa kızarmış kırmızıbiberler yerleştirilir,
kenarlarına kızarmış sivri biberler yerleştirilir. Haşlanmış kestaneler
serpiştirilir. Pişen ve suyu çeken etler yerleştirilir(etin suyu kalmış ise
süzülür). Daha sonra güzelce yıkanıp süzülen pirinçler eklenir ve bastırılır. Kenardan
sarkan patlıcanlar üzerine kapatılır.4 su bardağı kaynamış su eklenir,(bu
aşamada eğer etlerin suyu arttı ise onun üzerine kaynamış su konularak ölçülür)
2 yemek kaşığı tereyağı küçük parçalar
halinde üzerine konulur, çok azda zeytinyağı gezdirilir. Önce yüksek ısıda
sonra orta ısıda ve daha sonra kısık ateşte pilav pişirilir ve demlendirilir.
Servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder