Malzemeler:
3 tane yufka
İçi için:
300 veya 400 gr kıyma
1 tane kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber
Islatma suyu için:
Yarım su bardağı su
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Üzerine:
Islatma suyu için:
Yarım su bardağı su
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Üzerine:
1 kâse yoğurt
2 diş sarımsak
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı: İçi hazırlamak için küçük bir tencere veya tavaya çeyrek çay bardağı zeytinyağı ve küçük doğranmış soğan konulup kavrulur, içerisine kıyma eklenir ve kavurmaya devam edilir. Tuz, karabiber ve pul biber eklenir ve soğumaya bırakılır.
Küçük bir kaseye yarım su bardağı su ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı konulup karıştırılır. Yufkanın biri tezgah üzerine serilir ve fırça yardımı ile ıslatma suyu yufkanın her tarafına sürülür. Daha sonra yufka 4 parçaya kesilir, geniş tarafına soğumuş olan iç konulur rulo yapılır ve etrafında döndürülüp uç kısmı alta sıkıştırılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine artan yağlı su karışımından sürülür ve 180 dereceli fırında 40 dakika kadar pişirilip
servis tabağına alınır. Üzerlerine yoğurtlu sarımsak dökülür ve biberli yağ gezdirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Küçük bir kaseye yarım su bardağı su ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı konulup karıştırılır. Yufkanın biri tezgah üzerine serilir ve fırça yardımı ile ıslatma suyu yufkanın her tarafına sürülür. Daha sonra yufka 4 parçaya kesilir, geniş tarafına soğumuş olan iç konulur rulo yapılır ve etrafında döndürülüp uç kısmı alta sıkıştırılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine artan yağlı su karışımından sürülür ve 180 dereceli fırında 40 dakika kadar pişirilip
servis tabağına alınır. Üzerlerine yoğurtlu sarımsak dökülür ve biberli yağ gezdirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder