10 Aralık 2015 Perşembe

SARMA POĞAÇA

Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 paket kuru (instant) maya
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 6-7 su bardağı un
Aralarına sürmek için:
200 gr tereyağ (yumuşak)
İçi için:
250 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz


Yapılışı: Ilıtılmış süt, şeker ve maya yoğurma kabın alınıp karıştırılır ve ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır. Yapılan hamur 6 tane bezeye ayrılır, ılık bir ortamda yarım saat kadar mayalandırılır.  Bezelerin 3’ü açılabildiği kadar açılır ve araları tereyağı ile yağlanarak üst üste konulur ve bohça şeklinde kapatılıp buzdolabında bekletilir. Daha sonra diğer 3 bezeye de aynı işlem yapılır. Dolapta bekletilen hamur dikdörtgen şekilde açılır ve 1 parmak genişliğinde şeritler kesilir ve rulo şeklinde sarılıp üzerine bastırılarak peynirli iç konulur, diğer ruloda elle bastırılıp için üzerine kapatılır. Kenarlarına çatalla bastırılır. Üzerine yumurta veya artan yağ sürülür. Önceden ısıtılmamış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: