Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 paket kuru
(instant) maya
1 çay bardağı sıvı
yağ
2 tane yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 6-7 su bardağı
un
Aralarına
sürmek için:
200 gr tereyağ
(yumuşak)
İçi için:
250 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz
Yapılışı: Ilıtılmış süt, şeker ve maya yoğurma kabın alınıp karıştırılır ve ılık bir
ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve
yumuşak bir hamur yapılır. Yapılan hamur 6 tane bezeye ayrılır, ılık bir ortamda yarım saat kadar mayalandırılır. Bezelerin 3’ü açılabildiği kadar açılır ve araları tereyağı
ile yağlanarak üst üste konulur ve bohça şeklinde kapatılıp buzdolabında
bekletilir. Daha sonra diğer 3 bezeye de aynı işlem yapılır. Dolapta bekletilen
hamur dikdörtgen şekilde açılır ve 1 parmak genişliğinde şeritler kesilir ve
rulo şeklinde sarılıp üzerine bastırılarak peynirli iç konulur, diğer ruloda
elle bastırılıp için üzerine kapatılır. Kenarlarına çatalla bastırılır. Üzerine
yumurta veya artan yağ sürülür. Önceden ısıtılmamış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana
kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder