19 Şubat 2016 Cuma

ÜÇ RENKLİ SALATA


Malzemeler:
1 kavanoz kırmızı pancar turşusu
2 tane orta boy patates(haşlanmış)
1 tane küçük salatalık
3 tane orta boy havuç
750 gr süzme yoğurt
Ceviz içi
Yarım demet dereotu
2 diş sarımsak

Yapılışı:
1. aşama: Pancar turşusu suda bekletilir. Sonra rendelenip 2,5 kaşık yoğurtla karıştırılıp iri dövülmüş ceviz eklenir ve kalıbın dibine yerleştirilir.
2. aşama: Haşlanmış patates ezilir. Salatalık rendelenir. Kıyılmış dereotu, süzme yoğurt ve tuzla karıştırılır. Pancarlı karışımın üzerine yayılır.
3. aşama: Havuçlar rendelenip az sıvı yağ ile diriliği gidene kadar sote edilir. Yoğurdun kalanı ile karıştırılıp kalıbın en üstüne yerleştirilir.1 gece buzdolabında bekletilir. Servis tabağına ters çevrilir, üzeri istenilen gibi süslenir ve servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: