Malzemeler:
1 kavanoz kırmızı
pancar turşusu
2 tane orta boy
patates(haşlanmış)
1 tane küçük
salatalık
3 tane orta boy havuç
750 gr süzme yoğurt
Ceviz içi
Yarım demet dereotu
2 diş sarımsak
Yapılışı:
1. aşama: Pancar turşusu suda bekletilir. Sonra rendelenip 2,5
kaşık yoğurtla karıştırılıp iri dövülmüş ceviz eklenir ve kalıbın dibine
yerleştirilir.
2. aşama: Haşlanmış patates ezilir. Salatalık rendelenir.
Kıyılmış dereotu, süzme yoğurt ve tuzla karıştırılır. Pancarlı karışımın
üzerine yayılır.
3. aşama: Havuçlar rendelenip az sıvı yağ ile diriliği gidene
kadar sote edilir. Yoğurdun kalanı ile karıştırılıp kalıbın en üstüne
yerleştirilir.1 gece buzdolabında bekletilir. Servis tabağına ters çevrilir, üzeri istenilen gibi süslenir ve
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder