1 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığından az tuz
Yarım paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un
içi için:
250 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 tane yumurta akı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı nişasta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığından az tuz
Yarım paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un
içi için:
250 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 tane yumurta akı
Üzeri için:
150 gr tereyağı(eritilmiş)
Yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapılır, 12 tane bezeye ayrılır ve 20 dakika dinlendirilir. Her bir beze tabak büyüklüğünde açılır aralarına nişasta sürülerek üst üste konulur. Daha sonra hepsi birlikte ince bir şekilde açılıp sıkı rulo şeklinde sarılır ve bir parmak genişliğinde kesilir. Kesilen rulolar avuç içi kadar açılır içerisine peynirli iç konulur ve bastırmadan kapatılır. Üzerine eritilmiş tereyağı dökülür ve 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder