Malzemeler:
4 tane iri kabak
Yarım kg sotelik et
2 tane kuru soğan
2 tane sivri biber
1 tane kırmızıbiber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Arası için:
1 tane közlenmiş patlıcan
2 tene haşlanmış patates
Tuz,karabiber
Yapılışı: Etler kızgın bir tavada mühürlenir
içerisine yemeklik doğranmış soğanlar, biberler eklenir ve sotelemeye devam
edilir. Salçalar, sarımsak ve baharatları eklenir ve kaynamış su ilave edilerek
etler yumuşayana kadar kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişirilir.
Közlenmiş patlıcan ve haşlanıp ezilmiş
olan patatesler bir tavada az sıvı yağ ve tereyağı ile çevrilir. Kabaklar 1
parmak genişliğinde yuvarlak şekilde dilimlenir, dilimlenen kabakların yarısının
ortaları oyulur ve sıvı yağda hafifçe kızartılır. Ortaları oyulmayan kabaklar
da fırın tepsisine dizilir ve üzerine hazırlanan patlıcanlı karışım
paylaştırılır ve ortası oyulan kabaklar patlıcanın üzerine konulur. Ortasındaki
boşluğuna pişmiş olan etler paylaştırılır ve etin suyu da tepsinin kenarından kabakları pişirecek kadar boşaltılır, üzeri aleminyon folyo ile
kapatılarak pişirilir. Pişmesine yakın tepsinin üzeri açılarak kaşar rendesi konulur
ve kaşarlar eriyene kadar tekrardan fırında tutulur ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder