Malzemeler:
3 tane
patates (haşlanmış ve rendelenmiş)
6 su
bardağı köftelik bulgur
1 su
bardağı domates rendesi
2 tane
kuru soğan
5 diş
sarımsak
1 limon
kabuğu rendesi ve suyu
Yarım demet
maydanoz
Yarım demet
yeşil soğan
4 çorba
kaşığı zeytinyağı
3 çorba
kaşığı isot
3 çorba
kaşığı biber salçası
1 yemek
kaşığı domates salçası
Pulbiber,
karabiber, tuz
Yapılışı: İsot yarım su
bardağı sıcak su ile ıslatılır. Yoğurma kabına bulgur, ıslanmış olan isot,
baharatlar, tuz, rondodan geçirilmiş olan soğan ve sarımsaklar, limon kabuğu
rendesi ve suyu, salçalar ilave edilerek yoğurmaya başlanır. Domates rendesi ve
zeytinyağı eklenir ve yoğrulur. Patates eklenip bir miktar daha yoğrulduktan
sonra yeşillikler eklenir ve yoğrulup sıkılarak servis tabağına alınır ve marul
ve limon ile süslenir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder