14 Şubat 2016 Pazar

KIYMALI KASIMPATI POĞAÇA


Malzemeler:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant(kuru) maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un(kontrollü konacak)

İçi için:
250 gr kıyma
1 tane kuru soğan
2 tane yeşil biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, pulbiber
Yemeklik doğranmış soğan az zeytin yağında kavrulur ve içerisine kıyma ve küçük doğranmış biberler eklenir. Kıymanın saldığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra salça ve baharatları eklenir ve biraz daha kavrulur ve soğumaya bırakılır.

Yapılışı: Maya, ılık süt ve şeker yoğurma kabın alınıp karıştırılarak ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır. Ilık bir ortamda mayalandırılır. Mayalanan hamur yarım cm kalınlığında açılıp su bardağı ağzı veya yuvarlak bir kalıpla kesilir. Ortasına kıymalı iç konulur ve yarım ay şeklinde katlanıp iki ucu birleştirilerek ağız kısmı üste gelecek şekilde yuvarlak tepsiye veya yuvarlak borcama dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp tepside yarım saat kadar mayalandırılır. 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: