Malzemeler:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket
instant(kuru) maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı
un(kontrollü konacak)
İçi için:
250 gr kıyma
1 tane kuru soğan
2 tane yeşil biber
1 tatlı kaşığı biber
salçası
Tuz, karabiber,
pulbiber
Yemeklik doğranmış
soğan az zeytin yağında kavrulur ve içerisine kıyma ve küçük doğranmış biberler
eklenir. Kıymanın saldığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra salça ve baharatları
eklenir ve biraz daha kavrulur ve soğumaya bırakılır.
Yapılışı: Maya, ılık süt ve şeker yoğurma kabın alınıp karıştırılarak ılık bir
ortamda maya kabarana kadar bekletilir Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve
yumuşak bir hamur yapılır. Ilık bir ortamda mayalandırılır. Mayalanan hamur yarım cm kalınlığında açılıp su bardağı ağzı veya yuvarlak bir kalıpla kesilir.
Ortasına kıymalı iç konulur ve yarım ay şeklinde katlanıp iki ucu
birleştirilerek ağız kısmı üste gelecek şekilde yuvarlak tepsiye veya yuvarlak
borcama dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp tepside yarım
saat kadar mayalandırılır. 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder