1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant( kuru) maya veya yarım
paket yaş maya
2 tane yumurta(1 rinin sarısı üzerine)
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı un(yaklaşık)
İçi için:
4 tane patates
1 tane kuru soğan
Kırmızı pul biber
Karabiber
İçini hazırlamak için: Patatesler haşlanır ve ezilir, yemeklik küçük doğranmış soğan zeytinyağında kavrulur ve içerisine ezilmiş patatesler eklenir. Baharatları eklenip biraz daha kavrulduktan sonra soğuması için bir kenara alınır.
Üzeri için:
Susam
Susam
Yapılışı:Hamuru yapmak için, ılıtılmış süt, şeker
ve maya karıştırılarak ılık bir ortamda maya çatlayana kadar bekletilir. Daha
sonra diğer malzemeler katılarak yumuşak bir hamur yapılır. Bezelere
ayrılır.(30 beze ) Elle açılır, ortasına iç konularak kapatılır. Kapatılan yer
alta gelecek şekilde hamura hafif bastırılır ve kenarlarından önce ‘4e daha
sonra her bir 4’ün arası kesilerek toplam 8 parçaya kesilir. Her bir parça iç
üste gelecek şekilde parmakla bastırılır. Üzerine yumurta sarısı(içine az
yoğurt katabilirsin) sürülür ve orta kısmına çörekotu veya susam konularak soğuk fırında
önce 120⁰'de 15 dakika, daha sonra 180⁰'de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder