Malzemeler:
1 su
bardağı ılık süt
1 su
bardağı sıvı yağ
½ paket
yaş maya
1 paket
kabartma tozu
1 yemek
kaşığı şeker
2 yemek
kaşığı kakao
Aldığı kadar
un
Şerbeti için:
4 su
bardağı şeker
4,5 su
bardağı su
Yapılışı: Şerbet malzemeleri karıştırılır ve 10 dakika
kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Hamur
için kakao hariç diğer malzemeler karıştırılır ve yumuşak bir hamur yapılır. 5
tane bezeye ayrılır, bezenin 1’ine kakao eklenir ve yoğrulur, çok katı olursa 1-2
yemek kaşığı süt eklenebilir. Hazırlanan kakaolu hamurda 4 tane bezeye ayrılır.
Hepsinin üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir. Beyaz hamur dikdörtgen
şeklinde ince açılır, kakaolu hamurda açılan beyaz hamurun boyunda rulo
şeklinde tezgâhta yuvarlanır, kakaolu hamur beyaz hamurun ortasına yerleştirilir
ve beyaz hamur 2’ye katlanır ve daha sonra rulo şeklinde sarılır. 1’er parmak
genişliğinde kesilir ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir Soğuk fırında 180⁰’de
20 dakika kadar pişirilir. Soğuk şerbet üzerine dökülür ve üzeri kapatılarak
bekletilir. Şerbetini çekince servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder