24 Şubat 2016 Çarşamba

KARAGÖZ TATLISI


Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
½ paket yaş maya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un

Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su

Yapılışı: Şerbet malzemeleri karıştırılır ve 10 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Hamur için kakao hariç diğer malzemeler karıştırılır ve yumuşak bir hamur yapılır. 5 tane bezeye ayrılır, bezenin 1’ine kakao eklenir ve yoğrulur, çok katı olursa 1-2 yemek kaşığı süt eklenebilir. Hazırlanan kakaolu hamurda 4 tane bezeye ayrılır. Hepsinin üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir. Beyaz hamur dikdörtgen şeklinde ince açılır, kakaolu hamurda açılan beyaz hamurun boyunda rulo şeklinde tezgâhta yuvarlanır, kakaolu hamur beyaz hamurun ortasına yerleştirilir ve beyaz hamur 2’ye katlanır ve daha sonra rulo şeklinde sarılır. 1’er parmak genişliğinde kesilir ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir Soğuk fırında 180⁰’de 20 dakika kadar pişirilir. Soğuk şerbet üzerine dökülür ve üzeri kapatılarak bekletilir. Şerbetini çekince servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: