Malzemeler:
3 tane
yumurta
1 dolu
su bardağı şeker
1 su
bardağı sıvı yağ
1 su
bardağı süt
3 su
bardağı un
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
1 limon
kabuğu rendesi
Sosu için:
3 su
bardağı süt
4 yemek
kaşığı kakao
1 yemek
kaşığı şeker
Kare
sütlü çikolatanın 1 sırası
Sosu hazırlamak için: Süt
ısıtılır kakao ve şeker eklenip ocak kapatılır. İçerisine çikolata eklenir,
karıştırılarak çikolatanın erimesi sağlanır. Bir kenara alınarak soğutulur.
Üzeri için:
1 paket
Hindistan cevizi
Yapılışı: Süt ve şeker
köpürene kadar çırpılır, daha sonra diğer malzemeler eklenir, unun kıvamı az
ise biraz daha eklenir. Yağlanmış kare borcama yayılır. Önceden ısıtılmış
fırında 170⁰’de 40 dakika pişirilir, kürdan testi yapılır. Ilıyınca kek küçük
karelere kesilir ve kekik 4 tarafı sosa batırılır ve hindistan cevizine bulanır. servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder