9 Şubat 2016 Salı

LOKUM KEK


Malzemeler:
3 tane yumurta
1 dolu su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi

Sosu için:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı şeker
Kare sütlü çikolatanın 1 sırası
Sosu hazırlamak için: Süt ısıtılır kakao ve şeker eklenip ocak kapatılır. İçerisine çikolata eklenir, karıştırılarak çikolatanın erimesi sağlanır. Bir kenara alınarak soğutulur.

Üzeri için:
1 paket Hindistan cevizi


Yapılışı: Süt ve şeker köpürene kadar çırpılır, daha sonra diğer malzemeler eklenir, unun kıvamı az ise biraz daha eklenir. Yağlanmış kare borcama yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 170⁰’de 40 dakika pişirilir, kürdan testi yapılır. Ilıyınca kek küçük karelere kesilir ve kekik 4 tarafı sosa batırılır ve hindistan cevizine bulanır. servis tabağına alınır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: