8 Şubat 2016 Pazartesi

TAM BUĞDAY UNLU EKMEK

Malzemeler:
2 su bardağı tam buğday unu
¾ tatlı kaşığı kuru maya
½ tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı süt
¾ su bardağı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Hamur malzemelerini derin bir kaba alınır ve mixerin hamur yoğurma aparatı ile 6-7 dakika karıştırılır. Hamur çok yumuşak ve cıvık olacaktır. Daha sonra ılık bir ortamda 2-3 saat kadar mayalandırılır. Mayalanan hamur kaşıkla veya spatula ile tam buğday ununuyla kaplanmış fırın tepsisine veya dikdörtgen kek kalıbına yerleştirilir. 45 dakika daha mayalandırılır. Keskin bir bıçakla ortasından kesilir. Önceden ısıtılmış fırında 220⁰’de yaklaşık 30 dakika pişirilir. Eğer üzeri fazla kızarır ise alüminyum folyo ile üzeri kapatılır. Soğuyuncaya kadar kesilmez yoksa hamur olur. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: