21 Şubat 2016 Pazar

KATMER BÖREK


Malzemeler:
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un(kontrollü konulacak)

Aralarına sürmek için:
125 gr tereyağı

İçi için:
250 gr yağsız beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Yapılışı: Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan bir hamur yapılır ve 12 tane bezeye ayrılır ve 10 dakika kadar dinlendirilir. Her bir beze açılabildiği kadar açılır ve tepsiye araları yağlanarak üst üste konulur,  6. kata peynirli iç yayılır. Diğer 6 beze de aynı şekilde açılır ve için üzerine üst üste konulur. Üzerine istenirse yumurta sarısı veya tereyağı sürülür. 1 saat kadar üzeri kapatılarak tepside bekletilir. Daha sonra 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: