Malzemeler:
3 tane
yumurta
1 su
bardağı zeytinyağı
1 su
bardağın su
1 yemek
kaşığı limon suyu
1 fiske
tuz
5,5 su
bardağı un (kontrollü koymak gerekir)
İçi için:
1 su
bardağı susam
2 su
bardağı ceviz içi
Az sıvı
yağda susam kavrulur ve içerisine dövülmüş olan ceviz içi eklenerek ocaktan
alınır.
Şerbeti için:
4 su
bardağı toz şeker
5 su
bardağı su
Birkaç
damla limon suyu
Şerbet
10 dakika kaynatılır ve ocaktan alınacağı sırada limon suyu eklenir ve bir iki
taşım daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğurma kabın alınıp yoğrulur, ele yapışmayan bir hamur yapılır ve yarım saat kadar dinlendirilir. Daha
sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alınır. Her bir beze ince bir şekilde
açılır ve zeytinyağı ile yağlanır ve içerisine susamlı karışım serpilir, rulo
şeklinde sarılarak yağlanmış tepsiye yuvarlak bir şekilde yerleştirilir. Diğer
bezelere de aynı işlem yapılır. Üzerine sıvı yağ sürülerek 180 dereceli fırında üzeri kızarana
kadar pişirilir.İlk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbet dökülür ve biraz çekince
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder