Malzemeler:
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 tane kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un(yaklaşık)
İçi için:
300 gr kıyma
1 tane kuru soğan
Pul biber, karabiber,
tuz
Yemeklik doğranmış
soğan az zeytinyağında kavrulur. İçerisine kıyma eklenir ve saldığı suyu
çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra baharatları eklenip soğumaya bırakılır.
Yapılışı: Süt, şeker ve maya
karıştırılır ve ılık bir ortamda maya çatlayana kadar bekletilir. Daha sonra
diğer malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur yapılır ve tekrardan ılık bir
ortamda hamur mayalandırılır. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bezeler
alınır ve ister elle, ister merdane ile az açılıp yağlanmış tart kalıbının
içerisine yerleştirilir ve içerisine hazırlanan kıymalı iç konulur ve üzerine
de domates dilimi yerleştirilir. 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder