1 Haziran 2015 Pazartesi

DOLGULU ÖRGÜ ÇÖREĞİ

Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
250 ml ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
1 tane yumurta
4/1 su bardağı zeytinyağı
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
100 gr macar salam
150 gr dil peyniri
2 yemek kaşığı domates sos
2 yemek kaşığı zeytin ezmesi




Yapılışı: Ilıtılmış süt, şeker ve maya yoğurma kabına alınıp karıştırılır ve ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Maya kabarınca yumurta, zeytinyağı un ve tuz eklenerek yumuşak bir hamur yapılır, gerekirse un eklenir. Hazırlanan hamur merdane ile dikdörtgen açılır. Hamur 3 eşit şerit halinde uzunlamasına kesilir. Her bir şeritin ortasına gelecek şekilde birine zeytin ezmesi, birine küçük doğranmış salam bir diğerine de domates sos ve peynir  yerleştirilir. Kenarları ortada birleştirilerek kapatılır. Hazırlanan 3 rulo saç örgüsü gibi örülür. Yağlanmış kek kalıbının dibine yerleştirilir. Üzerine 1 kaşık süt fırça ile sürülür susam ve çörek otu serpilir. Üzeri örtü ile kapatılıp ılık ortamda mayalandırılır. Soğuk fırında önce 100 derecede 10 dakika, daha sonra fırının ısısını 170 dereceye yükseltip  yaklaşık 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirilir. İlk sıcaklığı çıkınca kalıptan çıkarılır, ve servis yapılır.  Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: