Malzemeler:
1 adet pasta
tabanı
Kreması
için:
750 ml süt
1 su bardağı toz
şeker
5 yemek kaşığı
irmik
2 su bardağı
Hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 dolu yemek
kaşığı tereyağı
Vişne
sosu için:
300 gr vişne
Yarım su bardağı
toz şeker
1,5 yemek kaşığı
nişasta
Yapılışı:
Kremayı hazırlamak için süt, şeker ve irmik bir tencereye alınır
ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak ocakta pişirilir. Daha sonra ocaktan alınıp
içerisine vanilya ve yağ eklenip karıştırılır. Yağ eriyince en son hindistan
cevizi eklenip hepsi birlikle karıştırılır
Kek tabanı
kelepçeli kalıba yerleştirilir, üzerine hazırlanmış olan irmikli krema yayılır
ve soğumaya bırakılır.
Vişne sosunu
hazırlamak için sos tenceresinin içerisine vişne ve şeker alınır ve kısık ateşte
kaynatılır. Kaynayınca ayrı bir yerde yarım çay bardağı suyun içerisinde
nişasta ezilir ve kaynayan vişnenin içerisine eklenir 1-2 taşım kaynatılır ve
ocaktan alınarak ara ara karıştırılarak ılıtılır. Vişnenin suyu az çıktıysa
yarım su bardağı su eklenip öyle kaynatılabilir.
Daha sonra kremanın
üzerine, ılıtılmış olan vişneli sos yayılır ve buzdolabında 1 gece bekletilir.
Kelepçesinden çıkarılarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder