25 Haziran 2015 Perşembe

YUFKADAN PATATESLİ RULO BÖREK




Malzemeler:
4 tane yufka
İçi için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 tane patates
1,5 su bardağı süt
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Kaşar rendesi
Susam

Yapılışı:Böreğin içinini hazırlamak için patatesler haşlanır ve ezilir. Püre kıvamına gelecek kadar süt eklenir ve güzelce ezilip tuz ilave edilir.
Yufkanın 1 tanesi tezgâh üzerine serilir ve her tarafı sıvı yağ ile yağlanır, ikinci yufka da üzerine serilir ve yağlanır. Patates püresinin 3/1’ i yufkaların üzerine sürülür, üçüncü yufka de pürenin üzerine yayılır ve üzeri yağlanıp patates püresi sürülür. Dördüncü yufka da üzerlerine yayılıp yağlanır ve kalan patates püresi sürülür. Daha sonra hepsi rulo şeklinde sarılır ve ortadan ikiye kesilip iki parçada ayrı ayrı streç filme sarılır ve buzdolabında en az 4 saat bekletilir. Bu şekilde hazırlayıp derin dondurucuda uzun süre saklanabilir. Daha sonra dolaptan çıkartılır ve iki parmak aralıkla kesilip tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve istenirse kaşar rendesi serpilir. Önceden ısıtılmamış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.











Hiç yorum yok: