Malzemeler:
4 tane yufka
İçi için:
Yarım çay bardağı
sıvı yağ
4 tane patates
1,5 su bardağı süt
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Kaşar rendesi
Susam
Yapılışı:Böreğin içinini hazırlamak için patatesler haşlanır ve ezilir. Püre kıvamına gelecek kadar süt eklenir ve güzelce ezilip tuz ilave edilir.
Yufkanın 1 tanesi tezgâh üzerine serilir ve her tarafı sıvı yağ ile yağlanır,
ikinci yufka da üzerine serilir ve yağlanır. Patates püresinin 3/1’ i yufkaların
üzerine sürülür, üçüncü yufka de pürenin üzerine yayılır ve üzeri yağlanıp
patates püresi sürülür. Dördüncü yufka da üzerlerine yayılıp yağlanır ve kalan
patates püresi sürülür. Daha sonra hepsi rulo şeklinde sarılır ve ortadan ikiye
kesilip iki parçada ayrı ayrı streç filme sarılır ve buzdolabında en az 4 saat
bekletilir. Bu şekilde hazırlayıp derin dondurucuda uzun süre saklanabilir. Daha
sonra dolaptan çıkartılır ve iki parmak aralıkla kesilip tepsiye dizilir, üzerlerine
yumurta sarısı sürülür ve istenirse kaşar rendesi serpilir. Önceden ısıtılmamış
180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder