Bu kurabiye hamurundan ister damla çikolatalı, ister marmelatlı isterseniz de fındıklı kurabiyeler yapabilirsiniz. Ayrıca hamuruna tuz ekleyerek tuzlu kurabiyeler de hazırlayabilirsiniz, tam joker bir hamurdur.
Malzemeler:
250 gr tereyağı veya margarin (yumuşak)
Yarım
çay bardağı zeytinyağı
1,5 su
bardağı pudra şekeri
3 tane
yumurta sarısı
1 çorba
kaşığı limon suyu
Limon
kabuğu rendesi
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
4 veya 4,5 su bardağı un
Üzeri için:
Ceviz veya fındık içi
Yapılışı: Bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp yoğrularak yumuşak bir hamur yapılır. Yapılan hamurdan cevizden büyük bezeler alınıp avuç içerisinde yuvarlanır. Daha sonra yumurta akına batırılarak fındık veya cevize bulanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder