Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
1 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı
zeytinyağı
1 tane yumurta(sarısı
üzerine)
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı toz
şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
6 su bardağı un
İçi için:
Dil peyniri
Üzeri için:
1 yemek kaşığı pekmez
Yarım çay bardağı su
Yumurta sarısı
Susam
Yapılışı: Ilık su, maya ve şeker yoğurma kabına alınıp
karıştırılarak ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra
diğer malzemeler eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir
ortamda üzeri kapatılarak yarım saat mayalandırılır. Mayalanan hamurdan limon
büyüklüğünde bezeler alınır ve elle açılarak ortasına dil peyniri konulur ve
oval kapatılır. Su ile açılmış pekmeze yumurta sarısı katılır ve çırpılır.
Yapılan poğaçalar önce pekmezli karışıma daha sonra susama batırılıp yağlı kâğıt
serilmiş tepsiye dizilir. Tepside yarım saat mayalandırılır, mayalanınca
üzerine bıçak ile çizikler atılır. Soğuk
fırında önce 120 derecede kabarıncaya kadar daha sonra fırının ısısını 180
dereceye yükseltip üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder