28 Haziran 2015 Pazar

ÇİÇEK ÇÖREK



Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı 
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru (instant) maya
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tane yumurta (sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Susam

Yapılışı: Süt, şeker ve maya yoğurma kabına alınıp karıştırılarak maya kabarana kadar ılık bir ortamda bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan istenilen büyüklükte bezeler alınır ve yağlanmış tepsiye çiçek şeklinde dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilip tepside yarım saat kadar mayalandırılır. Önceden ısıtılmamış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok: