Malzemeler:
2 lt köy sütü
2 yemek kaşığı yoğurt Activıa yoğurt(1 küçük paket)
8-9 tane kapaklı kase
Yapılışı:Süt kaynamaya başlayınca 15 dakika kaynatılır ve ılımaya bırakılır. Süte küçük parmağınızı batırdığınız zaman 10 saniye dayanılacak sıcaklıkta olmalıdır. Bir kaseye evdeki yoğurttan veya sütçünüzden aldığınız mayalık yoğurttan 2 yemek kaşığı konulur ve güzelce çırpılır ve ılıyan sütün içerisine çırpılarak eklenir. Daha sonra kaselere paylaştırılır. Kaselerin ağzı açık olarak soğuk fırının içerine konulur ve fırının kapağı kapalı olarak 7 saat bekletilir. Daha sonra fırından çıkarılır ve gene ağzı açık olarak buzdolabında 6-7 saat bekletilir ve daha sonra kaselerin kapağı kapatılır, istenildiği zaman yenilebilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder