Malzemeler.
3,5 su
bardağı süt
7 dolu
yemek kaşığı irmik
8 yemek
kaşığı toz şeker
1 poşet
krem şanti
1 paket
vanilya
1 limon
kabuğu rendesi
Üzeri için:
2 paket
Hindistan cevizi
Yapılışı: Süt şeker ve irmik bir tencereye alınır ve ocakta karıştırılır, kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılarak 5 dakika kadar kısık ateşte koyulaşana kadar pişirilir, pişme esnasında limon kabuğu eklenir. Ocaktan alınarak ara sıra karıştırılarak soğutulur. Daha sonra toz krem şanti, vanilya eklenir ve tatlıya iyice yedirilir. Elinizi hafif ıslatarak küçük bezeler alınır ve avuç içerisinde yuvarlanarak Hindistan cevizine bulanır. Üzerini meyve şekeri, çikolatalı fındık draje, fındık, ceviz veya benimki gibi renkli şekerlerle süsleyebilirsiniz. Yalnız şekerle süsleyecek seniz servis aşamasında şekerleri yerleştirmenizi tavsiye ederim, aksi halde şekerlerin boyası yayılıyor. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder