Bardak ölçüsü: 200 ml su bardağı
Malzemeler:
1 su
bardağı ılık süt
2 çorba
kaşığı toz şeker
1
paket instant kuru maya
2
tane yumurta
80 gr
tereyağı erimiş ( 1Türk kahve fincanı)
3,5 veya 4 su bardağı un
1 çay
kaşığı tuz
Aralarına sürmek için:
5 yemek kaşığı zeytin ezmesi
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
Yapılışı: Ilıtılmış süt, maya ve şeker yoğurma
kabına alınıp karıştırılarak ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir.
Daha sonra diğer malzemeler eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
Yapılan hamur 4 tane bezeye ayrılır. Her bir beze servis tabağı büyüklüğünde
açılır. Açılan bezeler yağlı kağıt üzerinde aralarına zeytin ezmesi sürülüp üst
üste konulur. En üstteki bezeye zeytin ezmesi sürülmez. Daha sonra tam ortasına
çay bardağıyla iz yapılır ve 4’e kesilir her 4 parça tekrardan 4’e kesilir
toplam 16 parçaya kesilir. Kesilen parçalar ikişer ikişer zıt yönlere iki kez
döndürülür, her parçaya aynı işlem yapılıp yağlı kâğıt fırın tepsisine alınır, üzeri örtü ile kapatılıp tepsi mayası için 20 dakika oda ısısında bekletilir.
daha sonra yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı süt konulup karıştırılır ve hazırlanan çöreğin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmamış 180 dereceli fırında üzeri kızaran kadar pişirilir. Afiyet olsun.
daha sonra yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı süt konulup karıştırılır ve hazırlanan çöreğin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmamış 180 dereceli fırında üzeri kızaran kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder