Malzemeler:
2 su
bardağı yeşil mercimek
3 su
bardağı ince bulgur
1 tane
kuru soğan
1 demet
yeşil soğan
1 demet
maydanoz
5 tane
yumurta
100 gr
tereyağı
Yarım
çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı: Yemeklik doğranmış
kuru soğan ile yıkanmış olan mercimekler bir tencereye alınıp üzerini aşacak
kadar su ilavesi ile mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra
içerisine bulgur eklenir ve suyu az ise kaynamış su eklenerek 1 saat
dinlendirilir. Mercimekli bulgurlu karışım yoğurma kabına alınır, üzerine ince
doğranmış yeşil soğan ve maydanozlar eklenerek yoğrulur. Tereyağı ve sıvı yağ
bir tavaya alınıp yumurtalar kırılır ve karıştırarak yumurtalar pişirilir ve
yoğrulan köfteye eklenip hepsi birlikte az daha yoğrulur. Köfteler istenildiği
büyüklükte sıkılarak sıcak servis tabağın alınıp servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder