Bardak ölçüsü: 200 ml su
bardağı
Malzemeler: 36 adet
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
Aralarına sürmek için:
125 gr tereyağı
125 gr margarin
İçi için:
4 tane patates
1 tane soğan
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: İçini
hazırlamak için, patatesler haşlanır ve ezilir. Tavaya az zeytinyağı konulup
içerisine küçük doğranmış soğan eklenip kavrulur. Daha sonra içerisine ezilmiş
patatesler ve baharatlar eklenerek kavrulur ve ocaktan alınıp soğumaya
bırakılır.
Hamuru hazırlamak için hamur malzemeleri
yoğurma kabına alınıp yoğrulur, yumuşak bir hamur yapılıp üzeri kapatılarak
ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Daha sonra mayalanan hamur 6 tane
bezeye ayrılır. Bezenin bir tanesi ince bir
şekilde açılır, üzeri eritilmiş yağlar ile yağlanır, önce karşılıklı kenarları
kapatılır, sonra diğer karşı kenarları kapatılıp kare şekli verilir, en son
karenin köşeleri ortada birleştirilip bohça şekli verilir. Diğer tüm bezlere
aynı işlem yapılır. Daha sonra ilk kapatılan beze dikdörtgen olacak şekilde açılıp
geniş tarafına iç malzemesinden konulur ve çok sıkı olmayacak rulo şeklinde
sarılır. Daha sonra 4 parmak aralıkla kesilip yağlı kâğıt serilmiş tepsiye
dizilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 180 dereceli fırında üzerleri
kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Bu böreği yapıp yumurtasını sürüp derin
dondurucuda bekletebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder