3 tane
yumurta
1 su
bardağı sıvı yağ
1 su
bardağı toz şeker
1 su
bardağı irmik
1 su
bardağı haşhaş
1 su
bardağı süt
1 su
bardağı un
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
1 limon
kabuğu rendesi
Şerbeti:
1,5 su
bardağı toz şeker
2 su
bardağı su
Şerbet malzemeleri 1 dakika kadar kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Üzerine:
1 poşet Krem
şanti
1 su bardağı soğuk süt
Hindistan cevizi
Yapılışı: Bütün malzemeler geniş bir kaseye konulup mikserle çırpılır. Karışım margarinle yağlanmış kare borcama yayılır. Önceden ısıtılmamış 170 dereceli fırında 40-45 dakika pişirilir. Fırından
çıkınca ilk sıcaklığı gidince hazırlanan şerbet üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır. daha sonra süt ve krem şanti mikserle çırpılır ve soğuyan tatlının üzerine yayılır. Bolca hindistan cevizi serpiştirilir ve tatlı şerbetini tamamen çekince dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder