20 Haziran 2015 Cumartesi

HAŞHAŞLI REVANİ


Malzemeler:
3 tane yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti:
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Şerbet malzemeleri 1 dakika kadar kaynatılır ve soğumaya bırakılır. 
Üzerine:
1 poşet Krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Hindistan cevizi 

Yapılışı: Bütün malzemeler geniş bir kaseye konulup mikserle çırpılır. Karışım margarinle yağlanmış kare borcama yayılır. Önceden ısıtılmamış 170 dereceli fırında 40-45 dakika pişirilir. Fırından çıkınca ilk sıcaklığı gidince hazırlanan şerbet üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır. daha sonra süt ve krem şanti mikserle çırpılır ve soğuyan tatlının üzerine yayılır. Bolca hindistan cevizi serpiştirilir ve tatlı şerbetini tamamen çekince dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
                                                                                                          

Hiç yorum yok: