Malzemeler:
6-7 tane
enginar
1 küçük
kavanoz Meksika fasulyesi
1 tane
kuru soğan
Yarım
demet dereotu
1 çay
bardağı mısır
7-8 tane
kornişon turşu
2 tane
kırmızıbiber
Tuz,
zeytinyağı
Limon suyu, pul biber
Yapılışı:Tencereye piyazlık
doğranmış soğan yayılır, üzerine enginarlar konulur. Tuz, 3-4 tane kesme şeker,
limon suyu ve zeytinyağı gezdirilip, yarısına kadar su ilave edilir yumuşayana
kadar pişirilir. Pişen enginarlar ılımaya bırakılır karıştırma kabına kornişon
turşu, dereotu, doğranmış biberler, mısır eklenir. Soğuyan enginarlar doğranıp
ilave edilir. Servise yakın limon suyu, zeytinyağı, pul biber ve tuz ilave
edilip karıştırılır ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder