23 Haziran 2015 Salı

ENGİNARLI SALATA


Malzemeler:
6-7 tane enginar
1 küçük kavanoz Meksika fasulyesi
1 tane kuru soğan
Yarım demet dereotu
1 çay bardağı mısır
7-8 tane kornişon turşu
2 tane kırmızıbiber
Tuz, zeytinyağı
 Limon suyu, pul biber

Yapılışı:Tencereye piyazlık doğranmış soğan yayılır, üzerine enginarlar konulur. Tuz, 3-4 tane kesme şeker, limon suyu ve zeytinyağı gezdirilip, yarısına kadar su ilave edilir yumuşayana kadar pişirilir. Pişen enginarlar ılımaya bırakılır karıştırma kabına kornişon turşu, dereotu, doğranmış biberler, mısır eklenir. Soğuyan enginarlar doğranıp ilave edilir. Servise yakın limon suyu, zeytinyağı, pul biber ve tuz ilave edilip karıştırılır ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: