2 Kasım 2017 Perşembe

MAYALI PİŞİ

Malzemeler:
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru (instant) maya
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 veya 5 su bardağı un
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Yapılışı: Ilıtılmış su, şeker ve maya yoğurma kabına alınıp karıştırılır ve maya kabarana kadar ılık bir ortamda bekletilir. Daha sonra kontrollü şekilde un eklenir, tuz ilave edilip  yumuşak bir hamur yapılır ve üzeri kapatılarak ılık bir ortamda yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur el unlanarak küçük bezeler koparılır ve elle biraz açılıp örtü üzerine konulur ve bütün hamura aynı işlem yapılır. Daha sonra bezlerin üzerleri örtü ile kapatılıp 20 dakika kadar maylanmaya bırakılır. Bezelerin ortası oklava ile  delinir ve  kızdırılmış yağda sürekli çevirerek kızartılıp havlu kağıt üzerine alınır. Bütün hamura aynı işlem yapılır ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: