2 su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru (instant) maya
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 veya 5 su bardağı un
4,5 veya 5 su bardağı un
Kızartmak
için:
Sıvı yağ
Yapılışı: Ilıtılmış su, şeker ve maya yoğurma kabına alınıp karıştırılır ve maya kabarana kadar
ılık bir ortamda bekletilir. Daha sonra kontrollü şekilde un eklenir, tuz ilave edilip yumuşak bir
hamur yapılır ve üzeri kapatılarak ılık bir ortamda yarım saat kadar mayalanmaya
bırakılır. Mayalanan hamur el unlanarak küçük bezeler koparılır ve elle biraz
açılıp örtü üzerine konulur ve bütün hamura aynı işlem yapılır. Daha sonra bezlerin üzerleri örtü ile kapatılıp 20 dakika kadar maylanmaya bırakılır. Bezelerin ortası oklava ile delinir ve kızdırılmış yağda sürekli çevirerek kızartılıp havlu kağıt üzerine
alınır. Bütün hamura aynı işlem yapılır ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder