Malzemeler:
1 kg tavuk
kalça kuşbaşı
20 tane arpacık
soğan
1 baş sarımsak
(1 tanesi rendelenecek diğerleri bütün kullanılacak)
2 tane küçük
kabak
10 tane kuru
erik
1 tane çubuk
tarçın
Yarım limon
kabuğu (ince doğranmış)
1 çay kaşığı
zerdeçal
1 tatlı kaşığı
bal
Tuz, karabiber,
pul biber, toz kırmızıbiber, yenibahar
Yapılışı:
Tavuk etleri
tuz ve karabiberle marina edilip 15 dakika kadar bekletilir. Soğanlar ve
sarımsaklar az zeytinyağı ile sotelenir. Tavuklar azar azar ilave edilip
sotelemeye devam edilir, tavuklar sotelenirken zerdeçal, karabiber ve ince
doğranmış limon kabukları eklenip öyle sotelemeye devam edilir. Tavuklar suyunu
çekip iyice kızarana kadar ocakta çevrilir. İri küp şeklinde doğranmış kabalar
eklenir, baharatları ilave edilir 1-2 kez çevrilir, çubuk tarçın, su veya tavuk suyu ile inceltilmiş olan bal eklenip
yarısına gelecek kadar ister normal su isterseniz de tavuk suyu eklenir ve
pişmeye bırakılır. Sıcak olarak pilavla veya kuskus ile servis yapılır. Afiyet
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder