7 Kasım 2017 Salı

TAVUK TAGİNE (Fas Mutfağı)


Malzemeler:
1 kg tavuk kalça kuşbaşı
20 tane arpacık soğan
1 baş sarımsak (1 tanesi rendelenecek diğerleri bütün kullanılacak)
2 tane küçük kabak
10 tane kuru erik
1 tane çubuk tarçın
Yarım limon kabuğu (ince doğranmış)
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı bal
Tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızıbiber, yenibahar
Yapılışı: Tavuk etleri tuz ve karabiberle marina edilip 15 dakika kadar bekletilir. Soğanlar ve sarımsaklar az zeytinyağı ile sotelenir. Tavuklar azar azar ilave edilip sotelemeye devam edilir, tavuklar sotelenirken zerdeçal, karabiber ve ince doğranmış limon kabukları eklenip öyle sotelemeye devam edilir. Tavuklar suyunu çekip iyice kızarana kadar ocakta çevrilir. İri küp şeklinde doğranmış kabalar eklenir, baharatları ilave edilir 1-2 kez çevrilir, çubuk tarçın, su veya tavuk suyu ile inceltilmiş olan bal eklenip yarısına gelecek kadar ister normal su isterseniz de tavuk suyu eklenir ve pişmeye bırakılır. Sıcak olarak pilavla veya kuskus ile servis yapılır. Afiyet

Hiç yorum yok: