Malzemeler:
1 kg süt
125 gr
margarin veya tereyağı
1 su
bardağı un
1 su
bardağı toz şeker
1 paket
vanilya
1 çay kaşığı damla sakızı
Üzeri için:
Tarçın
Yapılışı: Yağ bir tencereye
alınıp eritilir, daha sonra içerisine un eklenir ve unun kokusu gidene kadar 2 dakika kadar kavrulur. Daha sonra süt
yavaş yavaş eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Şeker ve damla sakızı eklenip muhallebi kıvamına
gelinceye kadar pişirilir, en son vanilya eklenir ve ocaktan alınır. Daha sonra mikserle 3 dakika çırpılır, istenirse
ıslatılmış kare borcama veya küçük kâselere konulup ılıyınca buzdolabında soğutulur. Servis yapılacağı zaman üzerine tarçın serpiştirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder