31 Ekim 2017 Salı

YALANCI TAVUK GÖĞÜSÜ


Malzemeler:
1 kg süt
125 gr margarin veya tereyağı
1 su bardağı  un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı damla sakızı
Üzeri için:
Tarçın

Yapılışı: Yağ bir tencereye alınıp eritilir, daha sonra içerisine un eklenir ve unun kokusu gidene kadar 2 dakika kadar kavrulur. Daha sonra süt yavaş yavaş eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Şeker ve damla sakızı eklenip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir, en son vanilya eklenir ve ocaktan alınır. Daha sonra mikserle 3 dakika çırpılır, istenirse ıslatılmış kare borcama veya küçük kâselere konulup ılıyınca buzdolabında soğutulur. Servis yapılacağı zaman üzerine tarçın serpiştirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: