Malzemeler:
1 tane kuru soğan
1 tane pataes
1 çay bardağı
kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı
un
1 diş sarımsak
2 su bardağı
süt
Tuz, karabiber
Üzeri
için:
1 paket krema
Pul biber
Yapılışı:
Pazının kalın
sapları ve kuru soğan ince şekilde doğranır ve az zeytinyağı ile kavrulur. 2
kaşık un ilave edilir, sarımsak rendesi eklenir ve unun kokusu gidinceye kadar
kavrulur. Üzerini aşacak kadar su eklenir, küçük doğranmış patatesler ve
yıkanmış mercimekler de eklenir ve hepsi yumuşayana kadar pişirilir. İri
doğranmış pazı yaprakları da eklenir ve hepsi yumuşayana kadar pişirilir. Daha
sonra hepsi blendırdan geçirilir ve baharatları eklenip 1-2 taşım daha
kaynatılır. Servis esnasında üzerine 1 yemek kaşığı krema ve pul biber
gezdirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder