22 Kasım 2017 Çarşamba

PAZI ÇORBASI


Malzemeler:
1 bağ pazı
1 tane kuru soğan
1 tane pataes
1 çay bardağı kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı un
1 diş sarımsak
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 paket krema
Pul biber

Yapılışı: Pazının kalın sapları ve kuru soğan ince şekilde doğranır ve az zeytinyağı ile kavrulur. 2 kaşık un ilave edilir, sarımsak rendesi eklenir ve unun kokusu gidinceye kadar kavrulur. Üzerini aşacak kadar su eklenir, küçük doğranmış patatesler ve yıkanmış mercimekler de eklenir ve hepsi yumuşayana kadar pişirilir. İri doğranmış pazı yaprakları da eklenir ve hepsi yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra hepsi blendırdan geçirilir ve baharatları eklenip 1-2 taşım daha kaynatılır. Servis esnasında üzerine 1 yemek kaşığı krema ve pul biber gezdirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: