Malzemeler:
1,5 su bardağı süt
1 şişe maden suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru
(instant) maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5-5,5 su bardağı un
İçi için:
200 gr beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 tutam maydanoz
1 tane yumurta akı
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
Yapılışı: Ilıtılmış süte maya ve şeker eklenip karıştırılır ve ılık bir ortamda maya aktifleşinceye (kabarana ) kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve yumuşak bir hamur yapılır. Ilık bir ortamda mayalandırılır. Daha sonra limon büyüklüğünde bezeler alınır ve tezgahta açılıp içerisine peynirli içten konulup üstte kapatılır ve kapatılan yer alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Daha sonra tepside ılık bir ortamda 15 dakika kadar bekletilir ve orta kısmına bıçak ile kesik atılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve ısıtılmış fırında 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder