19 Kasım 2017 Pazar

MEYVE SOSLU TART KEK


Malzemeler:
Kek için:
2 tane yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 dolu yemek kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
Üzeri için;
1 paket meyve sosu
Yapılışı: Yumurta ve şeker çırpılır, daha sonra sırasıyla yoğurt, sıvıyağ eklenir ve çırpmaya devam edilir. En son un, kabartma tozu ve vanilya eklenip tekrardan çırpılır. Margarin veya tereyağı ile yağlanan oluklu tart kalıbına hazırlanan harç dökülür. 160⁰’de 20 dakika pişirilir kürdan testi yapılır. Kekin çok kızarmasına gerek yoktur.  Bu arada kreması hazırlanır. Vanilya hariç diğer krema malzemeleri karıştırılır ve sürekli karıştırılarak orta ateşte pişirilir. Ocaktan alınacağı sırada vanilya eklenir ve tereyağı eklenir. Soğuyan kekin orta kısmına krema yayılır.
Meyve sosu için paketin üzerindeki tarife göre pişirilir ve kremanın üzerine dökülür. Soğuyunca servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: