Malzemeler:
250 gr margarin (oda ıssında)
Yarım çay bardağı
çörek otu
1 çay bardağı sıvı
yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 tane yumurta akı
(sarısı üzeri için)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3,5-4 su bardağı un
Yapılışı: Çörek otu hariç diğer malzemeler yoğrularak ele yapışmayan bir hamur yapılır, en son çörek otu eklenip yoğrulur. Daha sonra misket büyüklüğünde bezeler alınır ve avuç içerisinde yuvarlanarak yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerin yumurta sarısı sürülür ve 160⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder