Malzemeler:
Köfte
için:
350 gr yağsız
kıyma
1 tane kuru
soğan
Yarım su
bardağı haşlanmış pirinç
1 tane yumurta
1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı pul
biber
Köfteleri
bulamak için:
Yarım su
bardağı un
1 dolu yemek
kaşığı zeytinyağı
1 tane havuç
1 tane patates
1 lt su
Terbiyesi
için:
1 tene yumurta
sarısı
1 tane limon
suyu
Yapılışı:
Soğan rendelenir,
kıyma, haşlanıp soğumuş olan pirinçler ve baharatlarla birlikte yoğrulur.
Misketten biraz küçük bezeler alınır ve avuç içerisinde yuvarlanıp unlanmış
tepsiye konulur. Bütün köfte malzemesi aynı şekilde yapılır ve tepsi sallanarak
unun köftenin her tarafına bulanması sağlanır.
Tencereye 1
dolu kaşık zeytinyağı konulur ve küçük doğranmış havuç eklenip kavrulur. Daha
sonra içerisine su konulur ve havuçlar biraz yumuşayana kadar pişirilir. Patateslerde
eklenip 3-4 dakika pişirilir. Daha sonra köfteler ve tuz eklenir ve köfteler
yumuşayana kadar pişirilir. Yumurta sarısı ve limon suyu çırpılır ve pişen
köftenin suyundan azar azar terbiye karışımına eklenir ve kaynayan köftelerin
üzerine boşaltılır ve 2-3 dakika kadar daha kaynatılıp ocaktan alınır. Sıcak olarak
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder