Malzemeler:
2 tane yufka
Yarım kg ıspanak
3 tane yumurta
(1’inin sarısı üzeri için)
200 ml krema
150 gr beyaz peynir
Üzeri için:
1 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı sıvı
yağ
Yapılışı: Yufkanın 1’ i uzun şeritler halinde kesilip
hazırlanır. Diğer tarafta yumurtalar çırpılır, içerisine krema ve peynirler
eklenip karıştırılır. Küçük kesilmiş olan yufkalar ve ıspanaklar da eklenip
hepsi birlikte karıştırılır. Kalan yufka yağlı kâğıt serilmiş dikdörtgen
borcama kenarlardan taşacak şekilde yerleştirilir ve hazırlanan ıspanaklı
karışım üzerine yayılır. Dışarda kalan yufkalar için üzerine kapatılır. Yumurta
sarısına 2 yemek kaşığı süt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ konulup çırpılır ve
böreğin üzerine sürülür, çörekotu serpiştirilir. 180⁰’de zeri kızarana kadar
pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder