Malzemeler:
4 tane yumurta
akı
200 gr pudra
şekeri
1 tutam tuz
Üzeri
için:
200 ml krema
1 Türk kahvesi
fincanı şeker
Kivi, çilek,
ahududu, mandalina vb
Yapılışı:
Yumurta akları 1 tutam tuz ile çırpılır, yumurtaların çırpıldığı kap ters
çevrildiğinde dökülmeyecek kıvamda olana kadar çırpılmalıdır. Daha sonra şeker
azar azar ilave edilip çırpmaya devam edilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye
daire çizilir ve dairenin içerisine hazırlanan karışım dökülür. Isıtılmış
fırında 110⁰’de 1 saat pişirilir. Süre sonunda fırın kapatılır ve fırının
kapağı açılmadan içeresinde soğutulur. Buzdolabında bekletilen soğuk krema 1 fincan
şeker ile çırpılır ve soğumuş olan pastanın üzerine yayılır ve üzeri istenilen
meyvelerle ve nane yaprakları ile süslenir. Buzdolabında 2-3 saat bekletilip
servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder