21 Kasım 2017 Salı

MEYVELİ PAVLOVA

Malzemeler:
4 tane yumurta akı
200 gr pudra şekeri
1 tutam tuz
Üzeri için:
200 ml krema
1 Türk kahvesi fincanı şeker
Kivi, çilek, ahududu, mandalina vb

Yapılışı: Yumurta akları 1 tutam tuz ile çırpılır, yumurtaların çırpıldığı kap ters çevrildiğinde dökülmeyecek kıvamda olana kadar çırpılmalıdır. Daha sonra şeker azar azar ilave edilip çırpmaya devam edilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye daire çizilir ve dairenin içerisine hazırlanan karışım dökülür. Isıtılmış fırında 110⁰’de 1 saat pişirilir. Süre sonunda fırın kapatılır ve fırının kapağı açılmadan içeresinde soğutulur. Buzdolabında bekletilen soğuk krema 1 fincan şeker ile çırpılır ve soğumuş olan pastanın üzerine yayılır ve üzeri istenilen meyvelerle ve nane yaprakları ile süslenir. Buzdolabında 2-3 saat bekletilip servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: