Malzemeler:
Kek için:
2 tane yumurta
1 küçük çay
bardağı toz şeker
1 küçük çay
bardağı süt
1 su bardağı +
1,5 çorba kaşığı un
1 paket
kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki ıslatmak
için:
1 su bardağı
süt
Muhallebisi
için:
2,5 kahve
fincanı şeker
3 kahve fincanı
un
4,5 su bardağı
süt
200 ml krema
Meyveli
sos için:
3 su bardağı
portakal suyu
3 çorba kaşığı
nişasta
3 çorba kaşığı
şeker
4-5 dilim
ananas
2 tane muz
10-12 tane
çilek
2 tane kivi
Yapılışı:
Kek malzemeleri çırpılır ve yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcama
yayılır. 200⁰ fırında pişirilir. Fırından çıkarılınca yağlı kağıttan ayrılır ve
süt ile kek ıslatılır.
Muhallebi için
krema hariç diğer malzemeler karıştırılarak pişirilir ve soğuyunca krema
eklenip mixerle çırpılır ve soğumuş olan kekin üzerine yayılır ve kremanın
soğuması beklenir.
Daha sonra
portakal suyu, nişasta ve şeker karıştırılarak pişirilir ve kabuk bağlamaması
için ara ara karıştırılarak soğutulur. Soğumuş olan pelteye küçük doğranmış
olan meyveler eklenir ve soğuk kremanın üzerine karışım yerleştirilir ve buzdolabında
soğutulup servis yapılır. Afiyete olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder