Malzemeler:
2 tane kuru
soğan
2 tane havuç
1 tatlı kaşığı
tuz
1 tatlı kaşığı
şeker
Zeytinyağı
Yapılışı:
Kerevizler
soyulup halka şeklinde doğranır ve limonlu suda bekletilir. Sağanlar piyazlık
olarak doğranır ve zeytinyağında kavrulur içerisine doğranmış olan havuçlar da
eklenir ve kavurmaya devam edilir. Daha sonra kerevizler kavrulan soğanlı havuç
karışımının üzerine dizilir tuz ve şeker serpiştirilir ve portakal suyu
eklenir. Yağlı kâğıt ıslatılır ve kerevizlerin üzerine kapatılır ve tencerenin
kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir. Kerevizler piştikten sonra tencerede
soğutulur ve servis tabağına dizilip üzerine de tencerenin dibindeki soğanlı
havuç karışımı kerevizlerin ortalarına konulur. Soğutulduktan sonra servis
yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder