19 Kasım 2017 Pazar

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

G

Malzemeler:
2 tane kereviz
2 tane kuru soğan
2 tane havuç
2 tane portakal suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Zeytinyağı
Yapılışı: Kerevizler soyulup halka şeklinde doğranır ve limonlu suda bekletilir. Sağanlar piyazlık olarak doğranır ve zeytinyağında kavrulur içerisine doğranmış olan havuçlar da eklenir ve kavurmaya devam edilir. Daha sonra kerevizler kavrulan soğanlı havuç karışımının üzerine dizilir tuz ve şeker serpiştirilir ve portakal suyu eklenir. Yağlı kâğıt ıslatılır ve kerevizlerin üzerine kapatılır ve tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir. Kerevizler piştikten sonra tencerede soğutulur ve servis tabağına dizilip üzerine de tencerenin dibindeki soğanlı havuç karışımı kerevizlerin ortalarına konulur. Soğutulduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: