3 Mart 2017 Cuma

HAŞHAŞLI ÇÖREK


Malzemeler:
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru (instant) maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 – 5 su bardağı un
Arası için:
4 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ceviz içi
Yapılışı: Ilıtılmış süte şeker ve maya eklenip karıştırılarak ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve ele yapışmayan bir hamur yapılır. Hamur ılık bir ortamda yaklaşık yarım saat kadar mayalandırılır. Mayalanan hamur 2 tane bezeye ayrılır. Bezenen biri açılabildiği kadar açılır. Haşhaş ezmesi sıvı yağ ile karıştırılır ve açılan bezenenin her tarafına haşhaş ezmesinin yarısı sürülür ve hafifi ezilmiş olan ceviz içinin de yarısı serpiştirilir. Hamur rulo şeklinde sarılır ve 2’şer parmak aralıklarla kesilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye kesilen yer üste gelecek şekilde dizilir. Tepside 20 dakika kadar bekletilir ve 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: