Malzemeler:
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru
(instant) maya
1 çay bardağı sıvı
yağ
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 – 5 su bardağı un
Arası için:
4 yemek kaşığı haşhaş
ezmesi
1 çay bardağı sıvı
yağ
2 su bardağı ceviz
içi
Yapılışı: Ilıtılmış süte şeker ve maya eklenip karıştırılarak
ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra diğer malzemeler eklenir
ve ele yapışmayan bir hamur yapılır. Hamur ılık bir ortamda yaklaşık yarım saat
kadar mayalandırılır. Mayalanan hamur 2 tane bezeye ayrılır. Bezenen biri
açılabildiği kadar açılır. Haşhaş ezmesi sıvı yağ ile karıştırılır ve açılan bezenenin
her tarafına haşhaş ezmesinin yarısı sürülür ve hafifi ezilmiş olan ceviz
içinin de yarısı serpiştirilir. Hamur rulo şeklinde sarılır ve 2’şer parmak
aralıklarla kesilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye kesilen yer üste gelecek
şekilde dizilir. Tepside 20 dakika kadar bekletilir ve 180⁰’de üzeri kızarana
kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder