Malzemeler:
6 dilim dana kontrfile
1 tane küçük
havuç
1 tane acı
sivri biber
1 tane çarliston
biber
1 tane kuru
soğan
2 diş sarımsak
Yarım kereviz
2 tane küçük
boy domates
1 yemek kaşığı
biber salçası
1 yemek kaşığı
domates salçası
Tuz, karabiber,
kırmızıbiber, kekik
Yapılışı: Etler kızdırılmış tavada az sıvı yağ ile her iki
tarafları da mühürlenir ve bir kenara alınır. Aynı tavada önce küçük yemeklik
doğranmış olan soğan sonra sırasıyla havuç, sarımsaklar ve kereviz eklenip
hepsi kavrulur. İçerisine salçalar eklenir biraz daha çevrilir ve üzerine
mühürlenen biftekler dizilir. Domatesler ince halka şeklinde dilimlenir ve
bifteklerin üzerine yerleştirilir. Daha sonra biteklerin üzerini çok az geçecek
kadar kaynamış su ilave edilir ve bir iki taşım yüksek ateşte sonrada kısık
ateşte 1-1,5 saat kadar pişirilir. Pişen etler tabağa alınır ve etin piştiği
sos blendırdan geçirilir ve biftekler tekrardan sosun içerisine alınır ve 1-2
taşım daha kaynatılır. İster pilavın yanında isterseniz de patates püresinin
yanında servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder